logo

Киев:
(044) 237 34 85
Днепропетровск:
(056) 370 23 44
(056) 790 06 01
Запорожье:
(061) 220 98 20

"Охранная компания Левит - полный комплекс услуг безопасности" Skype Levit
Работаем с 9.00 до 18.00

 
ІСТОРІЯ ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ

Система-видеонаблюдения-для-частного-дома   У повсякденному житті ми користуємося величезною кількістю речей про історію виникнення яких ми практично нічого не знаємо. Адже кілька десяткою років тому, а може бути і менше, люди навіть припустити не могли про те, що в майбутньому з’явиться маса предметів і технологій, які в минулому могли здатися чимось зі світу фантастики. Все це стосується і систем відеоспостереження. В даний час, звичайно ж, досить складно назвати сферу життєдіяльності, в якій не використовуються камери відеоспостереження. Вони забезпечують безпеку в фінансових установах, організаціях і промислових підприємствах, магазинах, метро, школах та садках.
     І так, як починалася історія відеоспостереження. Якщо вивчити історію виникнення відеоспостереження, то ми побачимо, що камери відеоспостереження спочатку розроблялися для військових та їх потреб. У 1913 році у в’язниці Холлоуей (Holloway) в Лондоні була використана система «Фотографічного спостереження», охоронці проводили фотозйомку укладених з великої відстані у зв’язку з відмовою від фотографування 18 політичних активісток, які відбували покарання за жорстокі дії під час демонстрацій, коли вони помічали об’єктиви спрямованих на них камер, намагалися закрити обличчя долонями або підручними предметами, будували гримаси, все це вони робили, для того щоб використання фотографій для їх ідентифікації в подальшому було марно, їх називали суфражистками (учасниці руху за надання жінкам виборчих прав. Також суфражистки виступали проти дискримінації жінок у цілому у політичної та економічної життя. Вважали можливим вести боротьбу, застосовуючи радикальні акції.)
   У 1942 р німецький інженер Вальтер Брюх для компанії Simens побудував систему відеоспостереження за випробуванням запуску ракет «Фау-2» на випробувальному полігоні в Пенемунде, Німеччина.
Після II Світової війни в 1956 р. Німецькими поліцейськими р. в Гамбург, була побудована перша система вуличного відеоспостереження під назвою «Zauberspiegel» («чарівне дзеркало».
В цей же час систему вперше показали пресі, поліцейський проводив відеоспостереження за транспортом на вулиці і перемикав сигнали світлофора натискаючи на кнопки.
    У 1959 році систему вуличного відеоспостереження почали використовувати в Мюнхені і Ганновері, в 1960 р. поліція Франкфурта-на-Майні вперше використовувала систему автоматичної фото фіксації порушення правил дорожнього руху на світлофорах. Крім спостереження за дорожньою обстановкою відеоспостереження почали встановлювати в місцях масового скупчення людей, так у 1965 р. у Мюнхені було вже 14 камер володіють функціями повороту і наближення.
   Від Німеччини не відставали інженери з Великобританії, які першими почали використовувати телевізійні камери для систем відеоспостереження, так у 1960 р. поліцейські Лондона отримали 2 камери на Трафальгарській площі для спостереження за натовпом, що прийшла подивитися на офіційний візит тайської королівської сім’ї.
   У листопаді 1960 поліція використовує ці камери для спостереження за святкуванням «Ночі Гая Фокса» (англ. Guy Fawkes’ Night), також відома як ” Ніч багать (англ. Bonfire Night) і Ніч феєрверків (англ. Fireworks Night) — традиційний для Великобританії щорічне святкування (але не державне свято) у ніч на 5 листопада. Який супроводжується великою кількістю феєрверків і використанням відкритого вогню. З 1961 по 1965 рік камери з’явилися на вокзалах і в міських центрах.
   У 1967 р. англійська компанія «Photo-Scan» починає продажі відеоспостереження для захисту від магазинних злодіїв, а в 1968 р. в р. Олін, штат Нью-Йорк на зустрічі в клубі один з керуючих складом поскаржився керівнику на злодіїв і заявив, що компанії необхідно придбати собаку для охорони, після того як відбулося пограбування складу, на що Майкл Арнольд господар компанії «Allband Cablevision Co» запропонував встановити камери відеоспостереження, для залякування грабіжників, з цього моменту, ідея отримала велику популярність і масовість серед керівників бізнесу. Олін став першим місцем де системи відеоспостереження стали використовуватися за своїм призначенням – запобігання крадіжок, на пристрій системи із 8 камер, які відсилали зображення 24 години на добу в поліцію і мали механізм повороту по таймеру, було витрачено 2 роки і 1,4 мільйона доларів за курсом 1968 р. Новину про це швидко розійшлася по Америці і протягом року, 160 керівників поліцейських ділянок зі всієї країни відвідали р. Олін і побачили своїми очима, як це працює.
  2 грудня 1969 р. Марія Ван Брітан Браун і Альберт Браун, запатентували винайдену ними домашню систему безпеки з використанням телевізійного відеоспостереження. Це система складалася з 4 вічок і камери, яка рухалася вертикально вгору, і вниз до кожного вічка і передавала зображення на монітор, в системі була передбачена функція дистанційного відкриття замку, їх винахід по суті являло собою перший домофон.
  В кінці 1970 – х років, у США з’явилися відеокасети з форматом запису VHS, вони удосконалили принципи роботи відеоспостереження, більше не потрібно було контролювати відеоспостереження на моніторі, запис почали вести на плівку і з’явилася можливість збереження архіву записи з камер, що дозволило використовувати відеоспостереження в якості доказів злочину в суді.
  У період 70-х і 80-х, популярність охоронного відеоспостереження в бізнесі, який страждає від розкрадань різко зросла, з’явилося відеоспостереження в банках, великих торговельних центрах та автозаправках. Запис на магнітну стрічку мала свої мінуси (кількість перезапису на одну касету було обмежено, чорно біле.  

   В кінці 80-х років з’явилися матриці CCD «charge-coupled device» це спеціалізована аналогова мікросхема, яка дозволила отримувати прийнятне зображення з камер навіть в умовах поганого освітлення.
На початку 90-х з’являється технологія цифрового мультиплексування яка дозволила проводити запис з декількох камер на один носій, так само з’явилася можливість кругової перезапису і запису руху. З цього моменту відеоспостереження з’являється повсюдно, запис ведеться на жорсткі диски і залежно від його обсягу може зберігатися тривалий час, завдяки датчикам руху запис можна вести при наявності рухомих об’єктів, з’являються нові периферійні пристрої веб-камери, відео няні.
   У XXI столітті відеоспостереження переходить на новий рівень і стає мережним. З’явилися IP камери можуть передавати зображення через інтернет, локальну мережу, відеореєстратор при цьому може розташовуватися віддалено від камер або його може замінити звичайний комп’ютер, в системі з хмарним сервісом реєстратор взагалі не використовується, і запис ведеться на віддалений сервер через інтернет з’єднання, проводиться робота по інтеграції систем відеоспостереження з аналітикою, камери отримують можливість розпізнавати номери автомобілів, вести підрахунок відвідувачів і стежити за касовими операціями, що покращує продуктивність бізнесу та спрощує аналіз даних.

Контактні данні для зв’язку:
Дніпро (056) 370 23 44 (056) 370 28 01 цілодобово
(056) 790 01 39 – факс
Київ (044) 390 72 98
Запоріжжя (061) 289 73 56
Новомосковськ (0569) 31 06 92
Павлоград (0563) 26 19 73
Хмельницький (0382) 73 02 30

www.levit.dp.ua